Allergivennlige veganpølser kommer på Narvesen!

Hurra! De nye pølsene til Narvesen kommer til å bli helt allergivennlige. Helt uten soya, gluten, laktose/melk, egg og hvete. Og selvfølgelig helt uten kjøtt.

Jeg var nylig på fabrikkbesøk hos Leiv Vidar som skal produsere nye veganske pølser for Narvesen. Disse kommer i utvalgte Narvesenkiosker over hele landet om ikke så lenge og jeg gleder meg masse. Tenk å stikke innom en kiosk på vei hjem fra byen og ta seg en pølse? Det er jo bare kjempekult. Og at pølsene produseres i Hønefoss er enda bedre.

Jeg, Jane fra Veganmisjonen og Hilde fra Vegetarløperen ble invitert til Hønefoss for å smake på de nye pølsene, og de var helt nydelige. Perfekt konsistens, god smak og saftige og fine. Gleder meg skikkelig til de kommer i salg.

Maskinen som lager pølsene kan lage 20.000 pølser i timen, så her er det bare å kjøpe i vei. Hadde vært gøy om veganpølsa ble en permanent bestselger og mer populær enn pølsene med kjøtt. *Krysser fingrene*.

Litt fakta om pølsene:

 • Pølsene vil komme i salg i minst 20 butikker til å begynne med.
 • Narvesen endrer oppvarmingen i butikk, slik at det blir nå rullegrill. Stekeplatene separeres med skillevegg for å skilles fra kjøttpølsene.
 • Dette blir den første norskproduserte veganpølsen noensinne.
 • Pølsene inneholder proteiner fra solsikke og erter, stivelse fra tapioka og potet, olje fra raps, laktat fra løk og modifisert stivelse for å sikre riktig konsistens.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Narvesen / Reitan Convenience.

 

17 tanker på “Allergivennlige veganpølser kommer på Narvesen!

 1. Ble så glad et øyeblikk og trodde man endelig skulle kunne få noe glutenfritt. Under bildet ditt står det nemlig at pølsene er: Helt uten soya, gluten, laktose/melk, egg, løk og hvete.
  Men så leste jeg, klok av skade, ingrediensene, og der står det at begge pølsene er laget av seitan? Har de klart å lage glutenfri seitan, eller hva er greia?
  Hilsen Fortsatt Håpefull…

 2. Hva i all verden er laktat fra løk? Den eneste ingrediensen jeg ikke tåler er løk .. men aldri hørt om laktat fra løk før….

 3. Vet du hvilke Narvesen det blir på? Bor i Oslo :-)
  Hyggelig å se deg kokkelere på vegetarfestivalen forresten!

 4. Hei! :) Var innom Narvesen på Oslo S, utsultet, og håpte på en veganpølse fra Leiv Vidar, men.., har ikke?! Vet ikke når de får de inn igjen – den hyggelige jenta sa de knakk så lett og at LV leter etter en bedre måte å produsere pølsen på.. Har du noe ytterligere info?

  • Hei :) Ja, jeg gleder meg veldig selv til de kommer. Såvidt jeg vet kommer de i høst, de må bare perfeksjonere smakene først. Så det er absolutt verdt å vente på. Det med knekking vet jeg ikke noe om. Skriver mer på bloggen så fort jeg vet noe mer :)

 5. Tilbaketråkk: Allergivennlige veganpølser kommer på Narvesen! — Veganmannen – Nettstedstittel

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s