Fire stjerners veganmiddag tilbake

collage

De siste årene har jeg og tre venner hatt «4 stjerners middag hos hverandre». Dette er en god måte å lære bli kjent med nye matretter, utfordre seg selv og selvfølgelig ha det gøy sammen med gode venner. Nylig ble vi ferdig med en ny «runde» og her er resultatet. Håper det kan inspirere dere til å prøve noe lignende?

SAMSUNG CSC

Ferskpresset juice med spicy mandler

Jeg startet med den første kvelden. Det er alltid like vanskelig å bestemme seg for hva man skal lage, spesielt siden det er så utrolig mye godt man kan lage pluss man har jo veldig lyst til å vinne.

Til velkomstdrink hadde jeg laget en ferskpresset juice med eple, ingefær og sitron og en med eple, ananas, bringebær, mynte og pasjonsfrukt. Jeg hadde også noen spicy mandler ved siden av. Til forrett lagde jeg to typer bruschetta. En med saktebakte tomater og basilikumpesto og en med ovnsbakt sjalottløk og cherrytomater. Veldig enkelt og utrolig godt.

Til hovedrett lagde jeg chana masala med en hvitløksdressing ved siden av, ris og papadums. Heidi elsker indisk mat så jeg tenkte jeg skulle prøve å imponere henne litt med denne hovedretten.

2015-10-14 19.03.20

Til dessert lagde jeg creme brulee med vaniljesmak og friske bær ved siden av. Oppskriften er fra en av mine favorittblogger Vegan Yack Attack. Den ble utrolig god!

SAMSUNG CSC

Så var det Heidis kveld. Til forrett hadde hun laget vietnamesiske pannekaker med deilig fyll. De var spicy og gode.

SAMSUNG CSC

Til hovedrett hadde hun laget en indisk gryte med søtpotet, grønnsaker, krydder og ris ved siden av. Den var kjempegod!

SAMSUNG CSC

Til dessert hadde hun laget vegansk daimsjokolade, hjemmelaget sjokoladehjerter med karamellfyll, dessertsamosaer fylt med banan og karamellsaus, kirsebær og banan is med ristede mandler og mørk sjokolade og peanøttostepop. I tillegg hadde hun laget hjemmelaget bailys. Denne desserten var av en annen verden.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSå var det Tommy sin tur. Han hadde laget masse godt. Til velkomstdrink var det hjemmelaget sjokolade og peanøtt milkshake med bringebær og fryste bananbiter med sjokolade. Denne må dere bare prøve å lage, superdigg!

Til forrett var det tom yum suppe med ovnsbakt sopp, aubergine, lime og koriander og en hjemmebrygget Blonde summer ale ved siden av.

Tommy brygger jo sitt eget øl så det er alltid et høydepunkt når han byr på øl han har laget.

SAMSUNG CSC

Til hovedett var det sobanudler med stir fry og tahinipeanøtt-saus og fermented chili black beans og drikke var hjemmebrygget ingefærøl. Ingefærøl er jo noe av det beste jeg vet, så det var et stort pluss i boka.

SAMSUNG CSC

Til dessert hadde han laget sticky black rice med varm kokosmelk og skivet mango.

SAMSUNG CSC

Til slutt var det Hege sin tur. Hun hadde laget en velkomstdrink av ferskpressede epler fra sin venninnes hage i Asker tilsatt lime og revet ingefær. Veldig godt. Den ble servert i gamle syltetøyglass som gave litt ekstra sjarm.

2016-01-12 17.32.40

Til forrett var det en varmende suppe laget på rødbeter, kokos og ingefær.

2016-01-12 17.50.11Hovedretten var tapas. Denne besto blant annet av en luftig ertepure av fryste selskapserter og ristede pinjekjerner, appelsinhummus på hjemmebakt brød toppet med basilikumblader og en seig balsamico med smak av fiken, wraps av speltlomper med stekt auberginer, smørbønner og revet kokos, søtpotetfries, ovnsbakt blomkål marinert med olivenolje og røkt paprikakrydder, ovnsbakte sjampinjonger og kjøttfrie linseboller med en hissig tomatsaus.

2016-01-12 18.47.33

Til dessert var det nicecream av banan, kokosmelk og ingefær sammen med en sjokoladebrownie inspirert av Green Kitchen Stories.

2016-01-12 20.16.34

Lykkelig vinner

Lykkelig vinner

Så var det på tide å kåre vinneren. Vi stemmer slik at vi gir 2 poeng til den som var best og 1 poeng til den som var nest best i hver kategori. Vi har fem kategorier:

  • Velkomstdrink
  • Forrett
  • Hovedrett
  • Dessert
  • Stemning

Og vinneren ble………

Hege! Dette var hennes første seier og vel fortjent. Hun vinner en kveld med mat og underholdning fra oss andre så vi gleder oss til å overraske henne med det snart og ikke minst starte en ny runde på våren.

collage

 

8 tanker på “Fire stjerners veganmiddag tilbake

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s