Veganer på Gran Canaria

2016-01-21 06.42.34 (2)Hvordan er det egentlig å være veganer på Gran Canaria? Jeg har nylig kommet hjem etter en uke på chartertur og tenkte å fortelle dere litt om hvordan det var. Etter et hektisk 2015 så trengte jeg å komme meg bort til varmere strøk noen dager. Jeg snakket med min venninne (og kollega fra podcasten «Kongler og Gress«) Heidi og vi bestilte en hoppe-på-tur til alle nordmenns favorittsted Gran Canaria.

Jeg var i Puerto Rico på Gran Canaria for to år siden helt alene for å bare slappe av og få noen sol-dager og tenkte vi skulle dra tilbake til samme område med tanke på en ganske god og stabil temperatur. Når det gjelder mat derimot så er ikke det kanskje like lett for en veganer, så her kommer noen tips og triks til hvordan man kan overleve en chartertur på vegankost.

2016-01-21 17.44.57Før vi dro ble Heidi og jeg enige om å handle med oss litt basisvarer vi mest sannsynligvis ikke kunne få tak i der nede. Heidi kjøpte med vegansk gulost, smør, tofu og noen bokser med ferdigkokte linser og bønner. Jeg tok med litt snacks (blant annet Heidis favorittsnacks fra Sverige som en liten overraskelse), spicy soyapølser, noen poser med burgermiks, falaffelmiks og soyakjøttdeig som man bare trenger å blande med vann, forme og steke. Superenkelt. Vi tok også med oss litt krydder og soyamelk. Soyamelk fant vi derimot på mange butikker.

2016-01-21 17.40.42Det som var viktig for oss var selvfølgelig å ha et kjøkken så vi kunne lage mat hjemme hvis vi ikke fant noe ute på restaurantene i området. I løpet av turen lagde vi blant annet grønnsaksgryte med krydder, linser og bønner. Her kjøpte vi bare en del grønnsaker på den lokale butikken og kokte opp med krydder, buljong, linser og bønner. Grønnsaksbuljong finner man på de fleste butikker, men er noe man absolutt kan vurdere å ta med seg just in case. Vi lagde også hjemmelaget potetmos hvor vi kokte opp poteter og moste med fersk hvitløk, krydder, smør og soyamelk. Dette hadde vi to dager. Smør fant vi på et par av de lokalene butikkene forøvrig, se bilde over.

En dag hadde vi stekte soyapølser og grønnsaker og en dag med burger. Siste dagen lagde vi taco med kjøttdeigen vi hadde med. Så kjøpte vi bare grønnsaker, avocado, tacosaus og lefser. Enkelt og godt.

2016-01-23 18.57.34

Til frokost spiste vi ristet brød med gulost og grønnsaker, varme tomatbønner, soyayoughurt med papayasmak som vi fant på en butikk rett i nærheten, soyamelk og frokostblanding, fersk juice, frukt og et par av dagene lagde vi også tofu scramble med salsa. Veldig godt. Se oppskrift her.

2016-01-24 10.01.16

Å spise ute var ikke alltid like lett, men vi fant noen bra steder. To veldig gode indiske steder rett ved der vi bodde. De fleste servitører skjønner godt engelsk og de kunne lage maten uten smør. Vi spiste blant annet chana masala og et par veldig gode linseretter. Det er også mye italienske restauranter på Gran Canaria og de kan lage for eks. pasta med tomatsaus og grønnsaker eller pizza uten ost. Bare spør om å få litt god olivenolje, salt og pepper å ha på pizzaen så får man den salte og fettete smaken man får med ost. Ikke helt det samme, men det blir godt. Jeg lover.

collage

2016-01-26 13.55.33

Mange steder hadde deilig, ferskpresset juice og frukt smoothies. Det ble en del av disse på oss i løpet av turen. Vi spiste også endel frukt.

Vi fant to forskjellige Ritter Sport sjokolader som var veganske. Denne og en med marsipan.

Vi fant to forskjellige Ritter Sport sjokolader som var veganske. Denne og en med marsipan.

Ellers var turen kjempefin. Vi gikk veldig mye rundt for å få brent av litt av kaloriene fra all vinen vi drakk på kveldene og alt godiset vi spiste mens vi så på «Bachelor in Paradise» og «Are you the one», to av våre favorittserier. Vi fant faktisk en hel del vegansk godis på butikkene. Blant annet mørk sjokolade med ristede hasselnøtter, vegansk «ostepop», sjokolade med marsipan og rosiner dyppet i melkefri sjokolade. Hoho!

En annen ting vi gjorde som vi synes var hyggelig var å mate både katter og fugler som vi kom forbi. Vi kjøpte frøblanding som vi gav til fuglene og en stor boks med tørr kattemat som vi hadde med oss rundt omkring og gav til mange av de hjemløse kattene som bor på Gran Canaria.

2016-01-27 13.57.47

Ja, dette var altså en kort oppsummering over vår nydelige ferie på Granca. Vi har kost oss masse og det blir absolutt en tur tilbake igjen. Det er så deilig å komme seg litt bort og bare nyte solen mens det er flere minusgrader og snø hjemme i Norge. Håper i alle fall neste gang du reiser på charterferie at du kan dra litt nytte av disse tipsene :)

4 tanker på “Veganer på Gran Canaria

  1. Bra tips! Jeg var der like før jul, og spiste mest pasta og meksikansk. Spesielt sistnevnte var lett å få veganisert! F.eks. grønnsaksfajitas uten rømme, men med ekstra guac. Spiste også på buffeten på det harry senteret i Puerto Rico, på én av tre steder hadde de faktisk stekt tofu! Ellers var det jo mye kjøtt overalt.

    Ser ut som dere hadde en fin tur <3

  2. I Las Palmas på senteret «Las Arenas» har de en stor matbutikk (Carrefour) med masse veganske produkter. Burgere, pølser, sjokolader, «melk», tofu produkter osv. Kjempestort utvalg og mye spennende!

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s