Oppskrift på falafel

Falafel

De fleste har hørt om falafel. Denne smakfulle og proteinrike retten som spises verden over. Det finnes mange versjoner og variasjoner, men her er min favorittoppskrift. Den er enkel, god og ingrediensene finner man på de fleste butikker.

Man trenger (til ca. 25-30 boller):

  • Kikerter1 boks med ferdigkokte kikerter (ca 3 – 3,5 dl) eller 2 dl tørre kikerter soaket i vann over natten
  • En håndfull hakket koriander
  • En håndfull hakket bladpersille (må ikke forveksles med kruspersille)
  • En liten håndfull bladspinat
  • 1 liten gul løk eller ½ stor løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk (kan bakes i ovn først, blir superdigg!)
  • 1 ts salt
  • Litt nykvernet pepper
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts cayennepepper eller chilli
  • ½ dl kikertmel

FalafelSkyll kikertene i en sil og la det renne av seg. Om du bruker tørre kikerter, putt i en bolle med rikelig med vann over natten. Minst 8 timer, men gjerne mer. Putt i food processor med de andre ingrediensene og kvern ivei. Velg selv hvor mye du vil kverne, om du vil ha litt biter eller ha det helt smooth. Jeg liker personlig litt biter i blandingen.

Hvis du har tid, sett blandingen i kjøleskapet en time eller to. Da blir den lettere å jobbe med.

FalafelForm baller, ikke for store, størrelse med en valnøtt og press ned. Du får de kun runde om du frityrsteker. Jeg liker å lage de først og legge de på en fjøl så er de lette å vippe opp i panna med en stekespade.

Stekes i en panne med godt med olje på medium til høy varme til de er gyllenbrune på begge sider. Ikke bli fristet til å snu for tidlig, men la den få en fin og gyllen stekeskorpe før du vender den.

Server med pitabrød, hvitløksdressing med dill, cherrytomater, salat og rødløk. Eller hva som helst annet du ønsker som passer bra.

Hvitløksdressing med dill

HvitløksdressingHer er en veldig enkel og god oppskrift som passer superbra til falafel.

  • Vegansk rømme1 boks Oatly iMat Fraiche rømme (2 dl)
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 små eller 2 store fedd hvitløk, presset
  • 2 ss fersk dill, finnhakkes
  • Smak til med salt og pepper
  • Spe eventuelt ut med litt plantemelk om du ønsker å ha en tynnere dressing

Bland alt sammen og spis. Enkelt og greit.

Hvitløksdressing

2 thoughts on “Oppskrift på falafel

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s