Kransekuler

SAMSUNG CSC

Wow! Disse små, deilige julekulene er som en fest i munnen. De er på ingen måte sunne, men det er jo tross alt snart jul. Jeg kom på denne oppskriften litt tilfeldig, men dette blir nå et fast inventar som julegodis for meg fremover.

Jeg vurderte å kalle de både kransipan og marsikran, men endte da altså på kransekuler.

SAMSUNG CSCDu trenger:

  • 300 gram mandler
  • 80 gram hvetemel
  • 2 dl soyafløte
  • 500 gram melis
  • 300 gram melkefri sjokolade

Kvern mandlene i en foodprocessor. Varm så opp soyafløte og mel i en kjele på lav varme. Rør hele tiden så det ikke brenner seg fast. Når det ser ut som en marsipandeig er den klar. Bland røren i en bolle sammen med mandlene. Bland så i melisen til slutt til du får en fin deig.

376399693 (1)-001

Rull så boller og dypp i smeltet sjokolade. Du kan dyppe hele, halve eller spise kulene som de er.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

7 thoughts on “Kransekuler

  1. Tilbaketråkk: Veganmannens nøttestek | Veganmannen

  2. Tilbaketråkk: Hva spiser en veganer i jula? | Veganmannen

  3. Tilbaketråkk: Sunn plantebasert julemat – vegetarmat! – Helsepersonell for plantebasert kosthold

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s