Lag ditt eget juleøl med ingefær og sitronsmak

2012-12-24 09.50.23

Da er det en ny dag og en ny oppskrift. Denne gangen er det oppskrift på alkoholfritt juleøl med ingefær og sitron. Dette er noe mamma lager hver jul, og det blir rett og slett ikke jul uten.

Du trenger (til 3 liter øl):

  • 3 liter vann
  • 300 gram sukker
  • 1 stor sitron (skrell av skallet, ta ut steinene og skjær i skiver)
  • 2 gram hel ingefær
  • 5 gram fersk gjær
  • 5 gram kremortartari (kjøpes på apotek under navnet «Kaliumhydr.tar.» i 40 grams bokser. Kalles også vinsten. Brukes i matlaging for å hindre krystallisering av sukker)
  • En håndfull rosiner

Kok opp vannet. Rør inn sukker, sitron og ingefær. La det avkjøles helt. Helst kok det opp på kvelden, og så la det kjøle seg til morgenen etterpå. Hvis du ikke har tid til å tappe opp neste morgen, så ta ut ingefæren så det ikke blir så sterk ingefærsmak. Når det er avkjølt, rør inn kremortartari og fersk gjær. Hell over på flasker og putt på noen rosiner i flaskene, dette gjøres for å se når ølen er ferdig. Da flyter rosinene mot toppen av flasken. Husk å ikke fyll flaskene helt fulle! De skal stå kjølig i 7 dager før de er klare.

2 thoughts on “Lag ditt eget juleøl med ingefær og sitronsmak

  1. Spennende! Ikke akkurat det første man forventer å se når man går inn på «veganmannen», kult. Skal prøves om jeg finner tålmodigheten til det :)

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s