Hjemmelaget vegansk pepperkakedeig

pepperkakedeig

Er det en ting jeg elsker å spise i hele verden så er det pepperkakedeig. Jeg er ikke så glad i pepperkaker derimot, men deigen.. Nam! Her er en enkel og god oppskrift på pepperkakedeig, så kan du velge om du vil bake pepperkaker ut av den også selvfølgelig :) Mammas gamle oppskrift i vegansk versjon.

krydder

pepperkakedeigDu trenger:

  • 150 gram sukker (ca. 2 dl)
  • 1 1/2 dl lys sirup (en halv boks)
  • 500 gram hvetemel
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts natron
  • 150 gram melkefritt smør

Kok opp sukker, sirup og krydder i en stor kjele. La det så avkjøle seg litt. Tilsett så natron, og så smeltet smør. Tilsett så melet litt og litt, brukt sikt så det ikke blir klumper. Ta deigen ut av kjelen mot slutten og kna inn resten av melet. Hvis du vil bare spise deigen, så er den klar. Den er veldig god når den er litt varm. Hvis du skal lage pepperkaker av den, så dekk til kjelen og la stå kjølig til dagen etterpå. Da er den best å jobbe med.

Stekes på 200 grader i 7-8 minutter. Pass på så de ikke brenner seg.

pepperkaker

7 thoughts on “Hjemmelaget vegansk pepperkakedeig

  1. Tilbaketråkk: Pepperkakehus for bostedsløse | Torggata Blad

  2. Nam! Kjempegodt! Tusen takk for oppskriften! :-) Mannen min (som er engelsk) sier de er det beste han har smakt. Jeg erstattet lys sirup for lønnesirup, halvparten av melet for sammalt hvete og halvparten av sukkeret for brunt sukker og la til litt muskatnøtt og pomeranskall. Kjempegodt! God Jul :-)

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s