Oppskrift på vegansk soyaribbe

SAMSUNG CSC

Endelig kan jeg dele med dere en oppskrift jeg har prøvd meg på den siste tiden, nemlig vegansk ribbe. Nå kan man få rumpefri svor til jul, hurra!

For å få til disse trenger man soyabiffer som kan kjøpes på helsekost eller på veganske nettbutikker. Det koster under hundrelappen for en halv kilo, så dette er en god deal. Hvis man ikke finner akkurat disse, så funker det bra med tørkede soyabiter også.

Soyabiffene er helt tørre og ser nesten ut som knekkebrød

Soyabiffene er helt tørre og ser nesten ut som knekkebrød

Du trenger (til 1-2 personer):

 • 2 soyabiffer (evt. 100 gram soyabiter)
 • 2 ss soyasaus
 • 1-2 ss liquid smoke (kan kjøpes på helsekost, noen grønnsaksbutikker og på noen vanlige butikker som Meny. Spør om de kan ta den inn om de ikke har den)
 • 2 ss næringsgjær (kan kjøpes på helsekost eller på nett på iherb.com, bruk kode LOL543 for rabatt på første kjøp)
 • 1 ts pepper
 • Et par klyper salt
 • Nøytral olje til steking

Først heller du kokende vann over biffene i en bolle. La de ligge i 10-15 min. Klem så vannet ut av de med hendene (skyll de gjerne i kaldt vann først), bruk gjerne litt kjøkkenpapir også for å få bort mest mulig vann. Bland så sammen marinaden med soyasaus, liquid smoke, pepper, salt og næringsgjær og hell over biffene. La de stå og trekke til seg marinaden i 5-10 min.

SAMSUNG CSC

Fyll så en stekepanne med ca 1 cm med olje. Stek så biffene på høy varme på hver side til de er blitt gyllenbrune. Pass på så de ikke brenner seg. Ta stekeplaten av varmen og la den stå noen minutter. Ta så av biffene og legg de på litt kjøkkenpapir til å renne av seg. Vips, så har du deilig og sprø «ribbe» (iallefall nesten).

SAMSUNG CSC

21 tanker på “Oppskrift på vegansk soyaribbe

 1. Å, så deilig, Thomas! Dette MÅ jeg prøve! Skal bestille hos Veganlife nå for å være sikker på at det er fremme til jul:)

 2. Holder de seg litt sprø om de blir kalde? Skal på julebord med veganere her i tr.heim og dette hadde jo vært suverent å tatt med, men da skal det fraktes og kan bli kalde i mellomtiden…

  • De holder seg sprø en liten stund, men usikker på hvor mange dager. Bare pass på å gjennomstek skikkelig i masse olje, og la de renne av seg på kjøkkenpapir etter steking.

 3. Hei flott denne skal testes!
  For en fin blogg du har med mange gode tips og oppskrifter! :)
  Jeg er på vei til å bli vegetar/vegan og slike deilige oppskrifter hjelper masse når man ikke
  har så mye peiiling på sunner alternativer selv :) Inspirasjon

 4. herlig.. har ikke spist ribbe på 40 år, så jeg husker jo ikke hvordan det smaker, men det var jo godt, tror jeg. :) takk for sånn som deg som prøver og prøver til det blir bra.. det har jeg gjort i alle år med gjærbakst for å få det til uten melk , hvete og rafinert sukker..:) og det blir jo så mye bedre…:) på alle måter.

 5. Tilbaketråkk: Vegansk julemat på «God Morgen Norge | «Veganmannen

 6. Hei! Skulle gjerne laget dette i jula! Men ser det er utsolgt på nettet:-( Vet du om man får kjøpt soya steaks i Oslo noe sted? På noen utenlandsbutikker kanskje?

 7. Tilbaketråkk: Veganmannens nøttestek | Veganmannen

 8. Tilbaketråkk: Vegansk soyaribbe-sandwich | Veganmannen

 9. Tilbaketråkk: Vegetarbloggen | Veganske "ribs" (soyaribbe med barbecuesmak) - Vegetarbloggen

 10. Endelig fikk jeg prøvd soyaribbe og det var fantastisk godt! Mannen spiste noe annet, men etter å ha smakt min – utbrøt han at dette ville han også ha neste gang! Tommel opp, og det neste blir nøttestek! :)

 11. We have never eaten rubber as not only have we been veggie since coming here but also it isn’t a dish we have in UK! But I made it last night, used tinned tomato instead of liquid smoke (that we don’t like). Also tipped out most of the oil before adding the sauce and it turned out really good😊

 12. Tilbaketråkk: Hva spiser en veganer i jula? | Veganmannen

 13. Tilbaketråkk: Soyaribbe - Vegetarbloggen

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s