Gulrot og linsekrem med chili og appelsin

SAMSUNG CSCDette er en oppskrift jeg lagde til «Nemi» tidligere i år, og tenkte jeg ville dele den med dere her på bloggen. Den kan passe både som tilbehør og som en egen lunsj/middag.

SAMSUNG CSC3 porsjoner

  • 1 løk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1 chili uten frøene
  • 5 store gulrøtter
  • 1 boks kokosmelk (400 gram)
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • SAMSUNG CSC4 dl tørre linser
  • 2 ts koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts karri
  • 1,5 dl appelsinjuice
  • Saften fra 1 lime

Hakk løk, hvitløk og chilli og stek i olje i noen minutter i en kjele. Skrell og hakk gulrøttene og ha i sammen med krydder, buljong, kokosmelk, vann og linser. Kokes i ca. 20-25 minutter. Mot slutten av koketiden tilsett appelsinjuice og lime saft. Kvernes så med stavmikser. Det kan godt være noen biter. Det skal være en tykk og kremete konsistens. Pynt med litt fersk koriander på toppen, og server for eks. med brød.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s