Melkefri ostekake med sjokolade

SAMSUNG CSC

Du trenger ikke å avstå fra ostekake selv om du ikke spiser kumelk. Her er en enkel og supergod oppskrift på ostekake med sjokolade. Den kan enkelt gjøres glutenfri også, og kan varieres i det uendelige. Flere forskjellige versjoner kommer fremover på bloggen så følg med.

  • 200 gram fullkornskjeks (kan bruke glutenfrie kjeks isteden, kjøpes på vanlige butikker, pass på at den ikke inneholder melk)
  • 80 gram melkefritt smør (for eks. Alpro, selges på vanlige butikker)
  • 3 ss kakao

Knus kjeksen og bland med smøret og kakao. Jeg bruker foodprocessor og knuser kjeksen først, og så tilsetter det andre. Press ned i en springform på 22 cm. Forstek på 180 grader i 5-10 minutter.

  • SAMSUNG CSC2 bokser melkefri naturell smørost (ca. 500 gram), kan kjøpes på helsekost og noen vanlige matvarebutikker
  • 1/2 dl lønnesirup
  • 2 ts vanilje ekstrakt eller vaniljepulver
  • 300 gram nøytral tofu (press ut vannet først med kjøkkenpapir)
  • ½ dl maizena
  • 1 ½ dl sjokoladeknapper (eller sjokolade kuttet i biter, kan sløyfes men er godt om du liker ekstra mye sjokolade)
  • 100 gram melkefri sjokolade (skal smeltes)
  • 1,5 dl sukker

Bland alt bortsett fra sjokoladen i en foodprocessor. Bland inn sjokoladebitene og hell i formen. Smelt sjokoladen, bruk en skje og lag noen rundinger med sjokolade spredt rundt på kaken. Bruk en smørkniv og dra forsiktig frem og tilbake begge veier i formen så du får laget et flott mønster.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Stekes på 200 grader i 30 min, senk temperaturen til 150 grader og stek i 30 minutter. Avkjøles helt, gjerne over natten. Server gjerne med ferske bringebær, eller en hjemmelaget bringebærsaus.

SAMSUNG CSC

5 thoughts on “Melkefri ostekake med sjokolade

  1. Tilbaketråkk: Fire stjerners veganmiddag: Thomas |

  2. Det er bare kjeksene som må byttes ut for at den skal bli glutenfri (jeg har null peil som du skjønner)? Vurderer å bake denne og ha med på jobb, med har ei som jobber der som ikke tåler gluten.
    Og tofuen må være sånn silken-tofu regner jeg med?
    Takk for fristende oppskrift! :)

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s