Vegetarburger med kikerter og soltørket tomat

bildeVegetarburgere er ikke så vanskelig å lage som man kanskje tror. Man kan blande sammen det meste av grønnsaker, linser, bønner, sopp, krydder, urter osv. Smaken blir som regel alltid bra. Det som kan være en liten utfordring er å få burgerne til å holde seg sammen når de steker. Her kommer en veldig enkel oppskrift som lager gode burgere hver gang.

Ingredienser kan lett byttes ut med noe annet man liker, bare smak deg frem med krydder til du er fornøyd. Bland også inn nok mel og havregryn til du får en god konsistens å jobbe med.

bilde(1)Du trenger (til 6 burgere): 

  • 1 ss kverna linfrø med 2 ss varmt vann
  • 3 dl kikerter
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 grønn paprika
  • 8 biter soltørket tomat
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 håndfull fersk koriander
  • Pepper
  • 5 ss mel
  • 2-3 ss små havregryn (kan bruke glutenfrie havregryn også, ellers er oppskriften glutenfri)

Begynn med å blande 1 ss kverna linfrø med 2 ss kokende vann. La dette stå til det blir en litt «limete» konsistens. Dette brukes for å binde sammen burgeren. Kverna linfrø kan kjøpes på flere butikker, blant annet mange ICA, Meny og Rema 1000 butikker. Det kan også kjøpes på de fleste helsekostbutikker. Hvis du ikke finner ferdig kverna, kan du kjøpe hele og kverne i kaffekvern om du har det.

Kok opp tørka kikerter, eller bruk ferdig kokte på boks. Skyll kikertene i litt vann og putt de i en food prosessor sammen med grovt hakket paprika, løk og soltørka tomater. Hvis du finner grillet soltørket tomat på glass på «innvandrer» butikker, så prøv veldig gjerne det. Det blir veldig godt. Putt i krydder. Kvern alt sammen et par minutter, smak deg frem med krydder til du er fornøyd.

bilde(2)Ta alt over i en bolle og tilsett mel og havregryn litt og litt. Bland godt sammen med en tresleiv til du er fornøyd med konsistensen. Form burgere og stek på litt over middels høy varme i noen minutter på hver side.

Andre gode bindemiddel man kan bruke i vegetarburgere er kokt potet, ris, potetmel og kikertmel.

3 thoughts on “Vegetarburger med kikerter og soltørket tomat

  1. Tilbaketråkk: Vegetarfestivalen i Halden | Veganmannen – mitt liv som veganer

  2. Tilbaketråkk: Uke 3: Veganmannen Thomas presenterer menyen | Norsk vegansamfunn

  3. Tilbaketråkk: Uke 3: Handleliste for middager | Norsk vegansamfunn

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s