Rå pina colada kake med rom

2013-08-05 22.14.55Dette er en fantastisk digg kake med en deilig smak av kokos og ananas, som inneholder rom men kan fint lages uten. Kaken er inspirert av en kake fra danske Caroline Fibæk sin bok «Raw cake» som er en av mine favorittbøker! :) Her er oppskriften for de som vil prøve å lage den:

(jeg pleier å bruke en 20 cm springform til denne kaken)

Bunnen:

  • Ca ½ dl kokosmasse (strø)
  • 3 dl mandler (gjerne økologiske)
  • 2 dl hasselnøtter (gjerne økologiske)
  • 1 dl rå cashewnøtter (viktig at de er rå, ikke røstet/saltet)
  • 5 dl ferske dadler (disse pleier jeg å kjøpe på «innvandrer-butikker»)
  • En pinch havsalt (kan sløyfes)

La gjerne nøttene ligge i vann i noen timer før du bruker dem, da blir de lettere å jobbe med og det blir også lettere for kroppen å bearbeide dem. Hell av vannet og kjør nøttene i en food prosessor i et minutt eller to. Ta ut steinene av dadlene og kjør sammen med nøttene og havsalt. Hell litt kokosmasse i bunnen av formen, og form massen med nøtter og dadler i bunnen. Sett formen i kjøleskapet.

(ps: man kan bruke helt andre nøtter om man vil, det er kun et forslag fra meg som jeg liker)

Midten:

  •  6 dl rå cashew nøtter (kan kjøpes på helsekost eller «innvandrer-butikker»)
  • 1 dl agavesirup (kan kjøpes på helsekost eller på www.iherb.com)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 ss grønn cocosa (kokosolje som kan kjøpes på helsekosten)
  • 1 ss kakaosmør
  • 5-6 ss lys rom (smak til, må smake med rom)

Kjør alle ingrediensene i en blender og smak deg frem til du er fornøyd. Det går fint an å droppe kakaosmør og rom. Jeg pleier å bruke Havana Club rom, men bruk det du har. Hell over kakebunnen og sett tilbake i kjøleskapet eller fryseren.

Toppen:

  • 8 dl fersk ananas
  • 1 moden banan (frossen!)
  • 4 ss nøytral kokosolje (gjerne den brune fra Cocosa – den er uten kokos-smak!)
  • 5 ss fiberHUSK (kan kjøpes på helsekost, fungerer som bindemiddel og trekker til seg væske)
  • 1-2 ss agavesirup (smak til)
  • Saften av 1/2 – 1 sitron (smak til)
  • 1 ts gurkemeie (kun for fargens skyld – ikke ha for mye!)
  • 1-2 ss lys rom (smak til) – må bare være et hint av smak

Bland alt sammen i en food prosessor og smak deg frem til du er fornøyd. Hell på toppen av kaken og sett tilbake i kjøleskapet. Kaken blir bedre når den får stått noen timer, eller over til dagen etterpå. Pynt med litt røstede kokosflak og noen spisbare blomster om du vil.

2013-08-05 22.12.29

5 thoughts on “Rå pina colada kake med rom

  1. Nam, den så god ut! Og perfekt for en med cøliaki også:D
    Får vente til minien er ute av magen, så må den prøves!:)
    Ha en flott dag!;)

  2. Tilbaketråkk: Vegansk og rå bryllupskake | Veganmannen – mitt liv som veganer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s