Kristian: – Musikken inspirerte meg til å bli veggis

296452_10150755709960048_1301865_n

Straks helg og da passer det fint med et lite intervju :) Er en stund siden sist nå.

Kristian Fabrizio (27) bor i Oslo og er en kar dere kommer dere til å høre mye fra i tiden framover. I disse dager er han aktuell med sin første musikkvideo, som er en liveversjon av en av sangene som blir å finne på hans kommende debutalbum. 

Jeg ble kjent med ham på en demonstrasjon mot tyrefekting for cirka tre år siden, og han har vært aktiv med dyrs rettigheter med meg ved flere anledninger.

Hva var det som fikk deg til å bli veggis?

– Det var jo kjærligheten for dyrene som drev meg dit. Da jeg var barn hadde jeg veldig få venner og fant jeg alltid trøst hos dyrene. Samtidig oppdaget jeg musikken, så du kan si at barndommen min har vært preget av musikk og kjærlighet til dyrene. Tror det var utslagsgivende for meg. Jeg trengte bare en dytt for å innse at det var riktig levevei for meg. Så da ble jeg det kort tid etter at jeg begynte som aktiv i NOAH.

Har du latt deg inspirere av andre musikere?

– Mine to største helter, Paul McCartney og Michael Jackson har alltid vært vegetarianere. Ihvertfall så lenge jeg kan huske. Så du kan absolutt si at jeg følger en trend. Jeg ønsker også å bruke meg selv for å inspirere andre. Ihvertfall hvis jeg havner i en situasjon hvor jeg plutselig er et forbilde. Da gjelder det å bruke det til noe godt, mener jeg.

Din sang «The Other Side»: Hva handler den egentlig om?

– Det er vanskelig å definere, fordi jeg vil at lytterne skal trekke sine egne tolkninger av låta. De som har hørt den mener at den enten handler om døden eller om en som drar sin vei. For min del handler den om å måtte gjøre et vanskelig valg, som kommer til å koste kjærligheten, men som er verdt det. Men jeg ønsker at folk skal kunne tolke låta som de vil. For da betyr det noe for dem.

Se videoen hans her:

Har du noe gode tips til ting du pleier å kjøpe?

Jeg pleier å handle mye mat fra nettsiden Vegan Wonderland. Der kjøper jeg det meste av soyaproteinen min. De pleier også å ha mange av de samme matvarene som Røtter har, bare mye billigere. Ellers kjøper jeg kremer og såper på Bodyshop.

Hva er favorittmaten din?

Jeg elsker indisk. Jeg spiser også mye tofu og soyaprotein. Er veldig glad i vegetariske kjøtt-erstatninger. Er mest glad i gryteretter. Men det beste jeg vet er bønnesuppe a la Honduras. Det er min personlige favoritt som jeg spiser (nesten) hver søndag ettermiddag. Jeg tror ingenting slår denne suppen med tanke på alle de gode næringstoffene man får i seg. Denne oppskriften er min egen, men alle er fri til å lage sin egen vri på denne. Oppskriften er for 4 personer eller 2 veldig sultne mennesker :)

Du trenger:

  • 6 små poteter
  • 1 cassava (fåes hos de aller fleste innvandrerbutikkene)
  • 1/2 kålrot
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • 1/4 Kål
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 grønnsaksbuljong-terninger
  • Salt og litt pepper (etter behov)
  • 200 gram røde eller sorte bønner. (De skal være tørre, ikke hermetiske).

Slik gjør du det:

Kok bønner i en kjele til de blir myke. Dette er en prosess som tar cirka en og en halv til to timer. Jeg anbefaler dere å fylle kjelen med vann med jevne mellomrom fordi vannet fordamper. Det skal være cirka 3-4 ganger mer vann enn bønner i kjelen til enhver tid så her gjelder det å passe på hvert 15 minutt. Når bønnene er myke, kan du skru ned til medium varme.

Kutt potetene, cassavaen og kålrot i halvstore biter. Legg i potetene og kålroten først i suppen og vent cirka 6 minutter før du legger i cassavaen. (Sistnevnte kokes raskere enn det andre). Knus en buljongterning og la den koke resten av suppen.

Imens grønnsakene kokes sammen med bønnene. Hakker du hvitløk, paprika og løk og steker de i olje. Jeg foretrekker olivenolje, men kokosolje er enda sunnere. Fres de i cirka 5 minutter. Så heller du dette i suppen. Bland godt. Da setter du plata ned på svak varme og lar det småkoke. Kutt kålen i mellomstore biter, knus de resterende buljongterningene og la det småkoke med resten av suppen i cirka 4 minutter.

Retten kan serveres med ris. Jeg pleier også å ha fersk koriander ved siden av maten for ekstra smak og friskhet. Og hvis det er suppe til overs kan du spise det i flere dager. En billig rett som ikke krever mye. En perfekt søndags-rett etter min mening.

Velbekomme!

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s