Spicy gryte med peanøttsmør, poteter og kikkerter

2013-01-07 18.24.16

Tok inspirasjon fra denne retten fra den fantastiske bloggen The Vegan Stoner og lagde min egen vri på den. Det ble sinnsykt digg, og en veldig enkel og billig rett.

2013-01-07 18.10.24Her er oppskriften (til 4 personer):

  • 2 små gule løk
  • 2 bokser med hakkede tomater
  • 1/2 boks med grovt peanøttsmør
  • 1 boks med ferdigkokte kikkerter (hell av vannet og skyll)
  • 2 mellomstore poteter (skrelt og kuttet i biter)
  • Ris (jeg foretrekker brun ris, villris, eller en blanding av begge to)
  • 1 ss tørket eller fersk timian
  • 1 ts cayennepepper (kan sløyfes)
  • 1 ts chillikrydder (kan sløyfes)

Hakk opp løken og stek i olje i en kjele. Tilsett så tomater, peanøttsmør, kikkerter og potetene. Bland inn timian, cayenne og chilli og evt. andre krydder du ønsker. Liker du ikke spicy mat så kutt ut cayenne og chilli, elsker du det kan du doble de to ingrediensene. Kok under lokk på lav varme i 20 minutter. Kok samtidig opp så mye ris du ønsker, jeg foretrekker black rice mix. Superdigg! Liker når villrisen er litt crunchy, så holder med 20 minutter her også.

2013-01-07 18.30.00

Til dessert ble det brownies med vaniljekrem og ferske bringebær. Se oppskrift på linken. Lagde halvparten med hakkede valnøtter og andre halvparten med peanøtter. NAM!

2013-01-07 21.40.26

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s