Pasta alfredo med brokkoli

Fikk besøk av Pål i dag for å jobbe med den vegetariske julemessen. Gleder meg masse til 16. desember, håper alt går etter planen.

Ville lage noe kjapp mat til oss, og denne oppskriften jeg modifiserte fra Veganyumyum var veldig enkel og veldig god. Første gang jeg har laget vegansk ostesaus faktisk :)

Man trenger (til 4 personer):

  • 500 gram pasta
  • 1 brokkoli

Sausen:

  • 80 gram rå cashewnøtter (altså ikke ristet/saltet)
  • 1,25 dl næringsgjær
  • 5 ss soyasaus (jeg anbefaler den med redusert salt)
  • 4 ss melkefritt smør
  • 1 ss tahini (kan kjøpes ferdig på glass på butikken, eller lages selv)
  • 4 ts dijon sennep
  • 1 ts paprikakrydder
  • En liten dæsj revet muskatnøtt (kan sløyfes)
  • 4 hvitløksfedd
  • Kvernet pepper

1) Kok opp pastaen med litt salt. 2) Bland alt til sausen i en blender i et par minutter. 3) Kutt opp brokkoli i små biter og steam i en kjele i 5-6 minutter. 4) Hell av vannet på pastaen når den er klar og tilsett pastasausen og varm opp i kjelen. 5) Bland i brokkoli og litt kvernet pepper. Voila!

2 thoughts on “Pasta alfredo med brokkoli

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s