Vegansk lasagne

Hadde besøk av en venninne i dag og vi skulle spise mat, drikke vin og se på trashy reality-tv. Hvordan kan man ikke elske å se på sånne programmer. Vi bestemte oss for å lage lasagne (en veldig stor lasagne). Her er oppskriften vi brukte:

  • 2 gule løk
  • 6 fedd hvitløk (gjerne mer også)
  • 4 store sjampinjonger
  • Ca. 400 gram vegetarfärs (vi brukte Hälsans Kök)
  • 2 dl rødvin
  • 1-2 fersk chilli
  • 2 bokser med hakkede tomater
  • 3 dl vann
  • En boks lasagne plater
  • 4-5 mellomstore gulrøtter
  • Salt, pepper og paprikakrydder

1) Hakk opp og stek hvitløk, løk, chilli og sjampinjong. 2) Putt i en stor gryte sammen med vann, färs, rødvin, tomater, raspede gulrøtter og krydder. La det koke opp.

Bechamel saus:

  • 8 dl nøytral soyamelk
  • 2 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • En boks med soyafløte
  • 5 ss næringsgjær (kan sløyfes, men gir en ekstra ostete smak på sausen)

Bland alt sammen i en kjele og kok opp under opprøring. Pass på så ikke melken blir brent.

Bruk en stor ildfast form og begynn med et lag med lasagneplater. Deretter et lag med färsen, og så et lag med bechamelsausen. Gjenta to ganger til.

Stek i 220 grader i  35 minutter ca. (husk at ovner og lasagneplater varierer, følg anvisningen på platepakken).

Ved siden av hadde vi en enkel salat med cherrytomater, avocado, persille og agurk med en dressing over laget av olivenolje, balsamico dressing og salt og pepper.

Denne oppskriften ble ganske så stor, men det var digg. Den passer godt til å fryse ned i individuelle bokser, så har du middag når du ikke orker å lage et par dager senere også. Nødrasjon :)

Neste gang tenker jeg å prøve å få med enda flere grønnsaker, har dere noe ideer til hva man kan bruke så kommenter gjerne under.

Det ble også et par glass med rødt ;) Ha en god natt!

20 thoughts on “Vegansk lasagne

  1. Nomnom. Jeg har soya allergi og lager derfor lasagne med kun grønnsaker. Lager en tomatsaus (med løk og gulrot og tomat), en hvitsaus, og så legger jeg bare lag på lag med masse grønnsaker i formen, med sausene og lasagneplatene. Sopp, squash, aubergine, paprika, tomat, spinat.. Alt blir egentlig godt i lasagne :D

  2. Ser kjempegodt ut, og skal prøves!
    Kan de to dl med rødvin sløyfes/byttes ut med noe annet? Evt.hva? Lite kreativ her:p
    Takk for oppskrift:)

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s