Vegansk ostekake med blåbærlokk

Her kommer oppskriften på en av mine favorittkaker å lage (og ikke minst spise!). Den kan til og med kalles sunn ;) Den inneholder både proteiner, antioxidanter, C-vitaminer og kalsium. Du trenger følgende:

  • En pakke soyasmøreost (nøytral)
  • En pakke firm tofu (uten smak)
  • 3 ss lønnesirup
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • Plantemelk
  • En halv pakke med fullkornskjeks (digestive for eks)
  • Smør

Først knuser du kjeksen. Bland den så med 100 gram smeltet smør. Dette fyller du bunnen på kakeformen med. Deretter blender du sammen tofu, smøreost, lønnesirup, sukker, sitronsaft og litt plantemelk (for at det skal blende bedre) i en blender. Etterpå smaker du til. Er det for syrlig, mer sukker, er det for søtt, mer sitron og er det for surt, mer sirup. Bland til du er fornøyd med smaken (viktig). Er den for tykk kan man blande inn litt mer ris- soya melk og er den for tynn kan man blande inn litt mel, men ikke mer enn en spiseskje. Deretter heller man det oppi kakeforma og inn i ovnen.

Så er det inn i ovnen, først ti minutter på 200 grader og så ca 35-45 min til på 150 grader. Ta den ut når den er gyllenbrun. Så lar du den kjøle seg ned i rom-temperatur og så kan man ta på jordbær, blåbær eller hva som helst syltetøy og så inn i kjøleskapet. Så er det bare å vente :)

4 thoughts on “Vegansk ostekake med blåbærlokk

  1. Tilbaketråkk: Fjorårets julemiddag, nøttestek m.m | Veganmannen – mitt liv som veganer

  2. Tilbaketråkk: Oslo Vegetarfestival 2013 | Veganmannen – mitt liv som veganer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s