Spontan-middag a la Thomas og Alexandra

I går var jeg i Bærum hos min venninne Alexandra for å lage middag. Vi dro innom en asiatisk butikk for å spontan-handle i håp om å komme på noe lurt. Vi begynte (tro det eller ei) med å snoke i krydderhylla for inspirasjon.

Det er så utrolig mye spennende krydder man kan bruke (vi endte opp med å kun kjøpe timian…. kremt). Men, men. Vi får ta det igjen neste gang :)

Vi tenkte begge at vi hadde lyst på søtpotet (nam!), og jeg var veldig keen på villris. Så ringte jeg min venninne Heidi som har Vegoland-bloggen. Hun anbefalte oss å prøve rødbeter (som er i sesong nå), og fennikel. Det gjorde vi!

Vi skrelte og kuttet opp søtpoteter og rødbeter og puttet de i en ildfast form med masse olivenolje, timian, salt og pepper. Søtpotetene kan gjerne være inne i ovnen et kvarter lenger enn rødbetene forøvrig.

Deretter kuttet vi opp fennikelen i små biter og stekte i litt olivenolje. Tofuen kuttet vi opp i biter og stekte til den ble gyllenbrun. Deretter helte vi en miks med soyasaus, fersk hvitløk, fersk chilli, næringsgjær og liquid smoke i pannen og stekte med tofuen. Villrisen kokte vi i vann i 20-30 minutter. Jeg liker å ha den litt crispy, så koker den ikke for lenge.

Så var det på tide å spise, vi gledet oss alle tre (inkludert pus som ville sitte ved bordet med oss på egen stol).

Og maten var helt nydelig! Spontan-middag blir som regel alltid bra, men denne gangen var det på topp!

Vi måtte også ha dessert, og hadde kjøpt durian-is på den asiatiske butikken. Den var veeldig spesiell, litt god noen ganger (når man smakte kokos og ananas), men ellers kanskje ikke noe å anbefale om man ikke er veldig glad i durian :)

10 thoughts on “Spontan-middag a la Thomas og Alexandra

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s